pondělí 11. srpna 2014

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Na 4 porce potřebujete:

•špagety 400 g
•2 velká rajčata krájená
•1-2 lžičky rajčatového protlaku
•1x bílá cibule
•česnek 4 stroužky
•sušené chilli 1/2 lžičky
•sušené oregano 2 lžičky
•sůl
•mletý pepř
•čerstvá bazalka 2 snítky
•extra virgin olivový olej 2 lžíce
•voda 900 ml
•čerstvě strouhaný parmezán

Do velkého hrnce dejte na půl přelomené těstoviny, rajčata, protlak, na tenké měsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, otrhané lístky bazalky. Zalijte vodou a zasypte chilli kořením, oreganem, solí a pepřem a nakonec zakapejte olivovým olejem.
Přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a pod poklicí nechte vařit asi 10 minut, každé 2 minuty promíchejte a zkontrolujte množství tekutiny. Ke konci vaření by už měla být tekutina téměř všechna vsáknuta do těstovin, pokud je jí v hrnci pořád hodně, odeberte ji lžící. Pokud je jí naopak málo a těstoviny se začínají přichytávat, trošku vody přilijte.
Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem, před servírováním ještě jednou promíchejte. Na talíři zasypte strouhaným parmezánem.



Žádné komentáře:

Okomentovat